Bericht geplaatst op:    25 mrt 2020

KSC-speler Jordin Blaak (24) uit Schoonoord
tapt voortaan uit een ander vaatje.
Jordin Blaak heeft het prestatievoetbal bij KSC op een laag pitje gezet. De nieuwe uitbater van grandcafé Jor’s Molenzicht in Schoonoord kan zijn werkzaamheden niet meer combineren met het voetbal bij de zondag 4e klasser.,,Ik ben hard voor mezelf geweest, want het voetbal in de hoofdmacht van KSC kan ik eindelijk helemaal nog niet missen”, zegt hij. ,,We zijn bovendien aan een mooi seizoen bezig en doen nog volop mee om de titel. De andere kant van de medaille is dat er in mijn rol als horecaondernemer geen ruimte meer is voor voetballen. Gelukkig zie ik mijn voetbalmaten hier gelukkig nog wel vaak aan de bar, maar tap nu wel uit een ander vaatje.”  De 24-jarige Schoonoorder was eerder werkzaam als gastheer in restaurant Fidele in Drachten en hotel-restaurant De Loohoeve in Schoonloo, maar toen Molenzicht vrijkwam was dat voor Blaak en zijn vriendin Marlieke Schepers een schot voor open doel. ,,We hadden al plannen om iets voor ons zelf te beginnen. Wat is er dan mooier om in een horecazaak in je eigen dorp de scepter te zwaaien. We zijn heel gelukkig met deze deal.”
Sfeermaker
Jordin Blaak is geboren en getogen op Terschelling. Het eiland waar hij nog steeds een hechte band mee heeft. ,,Ik ben opgegroeid met een voetbal en heb in de jeugdjaren bij AVV op Terschelling gespeeld.” Sinds de verhuizing naar Schoonoord werd KSC zijn club. Op het Carmelcollege in Emmen werd Blaak geselecteerd voor de voetbalklas. Dat was een kweekvijver voor beloftevolle spelers, maar de echte drang naar een hoger niveau was niet aanwezig. In zijn grandcafé blikt hij vol realisme terug. ,,Het gevoel overheerst dat er als voetballer wellicht meer in had gezeten, maar bij mij stond niet alles in het teken van voetbal. Voor mij waren ook andere aspecten belangrijk. Ik ben iemand die veel waarde hecht aan gezelligheid en sfeer. Daarom voel ik me ook thuis bij KSC. Een bruisende dorpsclub.”
Soms op het randje spelen
Jordin Blaak maakte op 29 september 2013 in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Alteveer zijn debuut in de hoofdmacht van KSC. De fysiek sterke Blaak groeide uit tot een vaste waarde. Een speler die veel meters maakte, soms op het randje speelde en de duels niet schuwde. Zijn besluit om voetbal op het tweede plan te zetten is voor selectie en technische staf van KSC een behoorlijke aderlating.
Promotie naar 3e klasse lonkt,
Jordin beschikt over voetballend vermogen en kan zowel in de verdediging als op het middenveld defensief en in de as spelen”, roemt teamleider Ron Kootstra de kwaliteiten. Volgens hem gloort er voor KSC een mooi perspectief en zelfs de promotie naar de 3e klasse lonkt. “We hebben ons als team uitstekend weten te herstellen van de dip in het seizoen 2016/2017. Na de degradatie hebben we met elkaar de schouders eronder gezet en zijn binnen een seizoen teruggekeerd naar de 4e klasse. Dat is voor deze jeugdige selectie nog niet het plafond.”
‘Ik moet het voetbal nu even loslaten’
Jordin Blaak blijft de verrichtingen van KSC uiteraard nauwgezet volgen. ,,Ik heb trainer Johan Hollen toegezegd wel beschikbaar te blijven als de nood aan de man komt, maar dat zal wel op incidentele basis zijn. Ik moet het voetbal nu even loslaten en dat is bepaald geen simpele opgave.”