Bericht geplaatst op:    1 jul 2022

Sinds midden mei kunnen bewoners van een huurhuis ook een afspraak maken voor een gratis gesprek met de energiecoach.

Deze vrijwilliger helpt u bij bewustwording van uw energiegebruik. En geeft uw handige tips over hoe u uw gedrag kunt aanpassen. De gas- en energieprijzen stijgen snel en dat kost veel geld. Door te letten op uw energieverbruik kunt u uw maandelijkse kosten verlagen. Maar waar moet u beginnen bij het treffen van maatregelen om uw energierekening te verlagen? Om een antwoord op die vraag te vinden, kunt u de hulp van een energiecoach inschakelen.

Checklist

Energiecoaches zijn vrijwilligers die werkzaam zijn in hun eigen gemeente. Als u een gesprek aanvraagt, komen ze bij u thuis langs. De energiecoach heeft een uitgebreide checklist, die hij gebruikt als hij uw woning doorloopt. Zo kijkt hij bijvoorbeeld naar hoe hoog de thermostaat staat en of er onder deuren tochtstrips zitten.

De coach leert u hoe u uw huis energiezuiniger kunt maken. Maar ook wat u zelf kunt doen om minder gas en elektriciteit te verbruiken. Door de check te combineren met de gegevens van uw huis en de energierekening, ontstaat er een verkennende energiescan van uw woning. Na afloop van het gesprek ontvangt u de gegevens per e-mail. Zo heeft u een duidelijk plan voor hoe u uw maandelijkse energielasten kunt verlagen.

Aanvragen gesprek energiecoach

Heeft u interesse in een gesprek met een energiecoach? Kijk dan op website van het Energieloket.

 

< Ga terug naar overzicht