Bericht geplaatst op:    9 sep 2021

Vanaf 13 september staat de Gezonde Huiskamer in verschillende dorpen en wijken in de gemeente Coevorden en hiermee wordt aansluiting gezocht bij de activiteiten van de Nationale Sportweek, zoals bekend is Coevorden dit jaar één van de vijf hostcities. De Gezonde Huiskamer is een vrachtwagentje ingericht voor het afnemen van leefstijlchecks op locatie, gevolgd door een goed gesprek over gezondheid. Op basis hiervan krijg je suggesties voor activiteiten en organisaties in Coevorden die kunnen helpen bij gezonde voornemens!

Tourschema

13 september – Coevorden bij de Ravelijn, 8.30 tot 17.30 uur

15 september – Sleen tegenover Albert Heijn, 9.00 tot 17.30 uur

18 september – Coevorden, Sport- en beweegfestival (Marktplein/Weeshuisweide)

20 september – Dalen bij de Plusmarkt, 9.00 tot 17.30 uur

21 september –Poppenhare bij de Coop, 9.00 tot 17.30 uur

23 september – Geesbrug, bij dorpshuis de Tiphof 8.30 tot 17.30 uur

24 september – Dalerpeel bij het MFC, 9.00 tot 17.30 uur

25 september – Coevorden op het EDS plein, 9.00 tot 17.30 uur

27 september – Oosterhesselen: bij de Hesselerhof, 8.30 tot 17.30 uur

28 september – Zweeloo: De Es (huisarts/tandarts), 9.00 tot 17.30 uur

29 september – Aalden bij de COOP, 9.00 tot 17.30 uur

30 september – Schoonoord, op de hoek bij het 9.00 tot 17.30 uur

De hele route van de Gezonde Huiskamer is ook te vinden op www.meergezondejaren.nl

 

Leefstijl check

Bij de leefstijlcheck meten we onder andere gewicht, lengte, buikomvang, bloeddruk en we doen een knijpkracht meting. Daarnaast bepalen we je lichaamssamenstelling en kun je aan de slag met positieve gezondheid. In de Gezonde Huiskamer zijn gekwalificeerde leefstijladviseurs aanwezig die naast het afnemen van leefstijlchecks ook beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen over allerlei thema’s rondom gezondheid, voeding, bewegen en wat de inwoners van Coevorden nog meer bezighoudt. Samen met de leefstijladviseur kun je het ‘spinnenweb’ van Positieve Gezondheid invullen en op zoek gaan naar een activiteit die bij jou past. Na afloop worden de resultaten in een rapport samengevat en besproken, dit rapport wordt afgedrukt zodat je het mee naar huis kunt nemen.

 

Corona

In verband met de bijzondere omstandigheden waarmee we nu te maken hebben, is er een speciaal corona-protocol opgesteld voor het afnemen van de leefstijlchecks en het is goed om te weten dat de Gezonde Huiskamer geen afgesloten ruimte is, zodat alle metingen veilig gedaan kunnen worden.

 

Achtergrond project

De Gezonde Huiskamer is een project van het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN) in samenwerking met Maatschappelijk Welzijn Coevorden, de werkgroep Positieve Gezondheid in Coevorden en het Institute for Positive Health.

 

Dit project heeft een bijdrage van de gemeente Coevorden gekregen uit de regeling ‘Innovatie zorg en ondersteuning’. Die regeling werd vorig jaar in het leven geroepen om innovatie in de zorg en ondersteuning te bevorderen. Door de wijkgerichte aanpak en de koppeling aan Positieve Gezondheid draagt het project op innovatieve wijze bij aan de doelen van het innovatiefonds. Het ligt in de planning om de inwoners na een half jaar opnieuw een leefstijlcheck aan te bieden.