POLITIE BERICHTEN  1/ 3  –  31/3

 

Op 11 maart werd de melding gemaakt, dat er van de NH kerk de beide voordeuren openstonden . Ter plaatse bleek een klein ruitje kapot te zijn  De buren, in de pastorie bleken Polen te zijn, die daar de woning huren.

Tussen dinsdag 16 en woensdag 17 maart werd een tandemasser-aanhangwagen ontvreemd in De Kiel. Aangifte  werd in eerste instantie via internet . een onderzoek wordt ingesteld.

Op 21 maart kwamen er klachten over rookoverlast binnen, binnen de oude bouw in Schoonoord. Ter plaatse bleek de oorzaak mogelijk in een te korte rookafvoerpijp te zitten. De woningstichting is op de  hoogte gebracht door de politie.

Op 25 maart werd een mishandeling gepleegd in het bos achter Schoonoord. De dader werd aangehouden en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Op 26 maart kwam een melding binnen van brand in een groot pand aan de Slenerweg in Schoonoord. Door snel optreden van de brandweer werd een grotere brand voorkomen.

Op 31 maart kwamen ere melding binnen van jeugd, die erg vervelend waren op het schoolplein van de Slagkrooie.  Vuurwerk werd afgestoken,  kinderen gedreigd wat aan te doen. Kortom, dit kan niet. Die jeugd zal worden opgezocht en bezocht.

Ook werden er weer een aantal aangiften opgenomen van internetfraude. O.a. van Phising.

Men krijgt dat een SMS van een bank, waarin gevraagd wordt naar bevestiging van afschrijving van een bedrag van een rekening.  Men moet dan dus juist NIET reageren, maar later melding aan de betreffende bank.

In dit geval werd wel gereageerd en werd men benadeeld voor enkele duizenden euro’s. In dit geval werden twee verdachten getraceerd en het onderzoek is gaande.

Deze aangiften worden vaak via internet afgewerkt.

De politie had het verder best wel druk met een groot aantal gevallen van bemiddelingen, burenruzies, relatieproblemen/ huiselijk geweld, mishandelingen, geluidsoverlast of andere overlast en hulpverleningen. Vanwege privacy kunnen deze niet worden genoemd.

De door de regering opgelegde maatregelen m.b.t. het corona-virus werden ook in de maand februari prima nageleefd. Het was stil op straat en er werden eigenlijk geen bijzonderheden qua gedrag geconstateerd

Wijkagent niet met pensioen.

Ik zou deze maand met pensioen gaan vanwege het bereiken van de AOW leeftijd. Daar er sinds 1 januari 2021 de mogelijkheid bestaat om  in dezelfde functie door te werken en ik het nog steeds erg naar mijn zin heb en gelukkig gezond en fit ben, heb ik verzocht te mogen doorwerken na mijn AOW leeftijd.

Dat is toegestaan en ik blijf dus in mijn functie werkzaam in mijn wijk.

Bereikbaarheid politie

Wijkagent voor het gebied Sleen/Zweeloo (de oude gemeenten Sleen en Zweeloo).

U kunt me bereiken via het algemene politienummer 0900-8844 vragen naar de wijkagent Bonhof. (U wordt  doorverbonden met mij of men maakt een belbericht voor mij).

In noodgevallen altijd 112 bellen (lees dringende zaken).

E-mailadres van mij is:

hans.bonhof@politie.nl

U kunt altijd anoniem meldingen doen bij 0800-7000 of e-mailen naar

www.meldmisdaadanoniem.nl

De politie Drenthe op internet is: http://www.politie.nl

J.W.F. Bonhof.