Bericht geplaatst op:    13 mei 2022

Voor het eerst in ruim twee jaar kan de Stichting Historisch Schoonoord de vijftiende scandag organiseren. Op 14 mei 2022 zijn we te gast zijn bij Jans en Marjan Otten in De Kroeg, vanaf 10.00 tot 16.00 uur bij Slenerweg 1 te Schoonoord. Al Meer dan anderhalve eeuw is op deze plaats een café gevestigd, genaamd De Hoek.

Alle foto’s betreffende Schoonoord en omstreken zijn van harte welkom. In het bijzonder de Slenerweg (inclusief Zweelerveld en de oudste woningen aan de Sportparklaan), omdat die straat dit jaar zal worden gepubliceerd. Kom langs met die foto’s, dan kunnen we ze inscannen.

De Stichting Historisch Schoonoord e.o. probeert zoveel mogelijk foto’s van gebouwen en mensen uit Schoonoord en omgeving zoals De Kiel, Wezuperbrug, Kibbelveen, Odoornerveen, De Voshaar, De Knienebargen en Zweelerveld voor het nageslacht te bewaren door ze in te scannen. Vaak worden oude foto’s weggegooid omdat niet bekend is wie het zijn of welk gebouw het is.

Mensen kunnen direct hun waardevolle foto’s en eventueel documenten na het scannen mee terug naar huis nemen. De afbeeldingen zullen worden geplaatst op de site www.alleschoonoorders.nl, waar inmiddels honderden foto’s staan beschreven Ook dia’s en films zijn welkom. Het is ook mogelijk—zeker bij grote collecties— een aparte afspraak te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotel De Hoek 1914 (foto boven)

 

Hotel De Hoek 1934    (foto onder)

< Ga terug naar overzicht